nuffnang

Friday, August 23, 2013

cerita raya serba sikit part 2

salam kawan2 sekalian..

untuk part 2 ni memang tak de banyak sangat aku nak cerita sebab aku on the way balik ke kampung halaman tercinta.. masa banyak dihabiskan dalam kereta.. jadi gambar memang tak de hokeh.. sebelum balik encik suami ajak singgah ke Alamanda.. nak beli selipar.. selipar idamannya kena curik.. hilang kat masjid.. sudah2 sembahyang sunat aidilfitri bila nak balik tengok selipar da tak de.. sudahnya encik suami berkaki ayam menuju ke kereta..

untuk part 2 ni korang anggap je sesi aku nak membebel yer.. aku gerak balik penang dalam pukul 11pagi.. katanya nak tunggu mak sedara suami dari KL dan disebabkan dia lambat so pilihannya kami chow dlu ler.. lagi tangguh perjalanan lagi lambat sampai kan.. masa ni anak aku elok lagi.. Alhamdulillah tak de nak tunjuk tanda2 nak demam.. asek tido je dalam perjalanan ke penang.. bagus anak.. senang ibu ko nak borak2 dengan ayah..

aku tak singgah banyak stesen pon sebab nak cepat sampai kan.. benti kat UTC je.. benti sebab nak solat n bawa beby rizqin makan.. dalam kepala aku sangat2 tak sabar nak sampai penang sebab da terbayang muka my kesayanganess.. rindu derang weh.. tambah mak aku plak br baek demam.. lagi berkobar la aku nak jumpa dia..

masa dekat nak sampai dapat call dari my mak.. katanya terus pegi umah mak ndak aku.. katanya ada buat makan2 sket.. how i miss makan yang sedap2 yang asalnya dari penang..

sampai2 terus aku serbu mak abah aku.. salam derang n whole family yang ada.. pastu apa lagi sesi isi perot ler.. macam2 aku makan.. sumpah rindu gila ngan masakan mak n mak sedara aku.. derang masak sedap banget.. dok taip entri ni pon masih tertelan ailio dan terbayang2 makanan tu..

mak sedara aku masak nasi briyani.. fulamak.. sedap.. menitik ailio.. kena plak ngan lauk2 dia masak.. memang ngam ler.. sedap weh.. pas da setel makan.. solat maghrib dan meneruskan sesi berbual bersama sepupu sepapat.. riuh dan meriah.. rindu saat ni.. insyaAllah raya haji nanti ada rezeki lebih haruslah pulang ke penang..

anak aku pon da menunjukkan tanda2 nak tido.. jadi moh ler beransur pulang sebab esoknya ada perjalanan jaoh lagi.. nak ke Baling.. rumah kawan encik suami.. beskan raya ni.. sesi berjalan sakan..

so setakat ni je cerita raya part 2.. next kita sambung part 3 yer.. sila nantikan.. bajet ade plak orang nak baca blog aku.. hikhikhik

salam sayang selamanya
ibu rizqin ♥♥♥