nuffnang

Tuesday, September 17, 2013

bila rizqin tak sempat berendoi

salam kawan-kawan..

masih bertemu lagi yer kita.. biasalah kalu mood malas nak update dtg memang tak akan ada aku nak update blog.. aku pon tak tau cam mane nak jadi serajin blogger terkenal nak update blog.. blog ni macam hidop segan mati tak mow je.. kuikui..

aku tak mau berleter panjang weh.. semasa ketiadaan aku dalam nak update blog ni mcm2 musibah yang datang melanda.. tapi tak per aku percaya setiap penyakit yang Allah bagi dekat kita mesti ada sebabnya.. sebernarnya bukan aku yang sakit.. anak teruna sorang aku tu tak berapa nak sihat.. kesian sgt weh..

aku as a ibu pon kadang2 tak terdaya nak pikul ni semua.. nasib ada encik suami yang banyak membantu dan banyak bersabar..  tengok da lari tajuk kan.. nak cerita pasal berendoi da jadi lain kan..

cam ni alkisahnya.. masa ari ahad lepas.. aku sekeluarga dpt jemputan pergi kenduri akikah kat rumah mak cik akak ipar aku.. aku bab makanan mane bole tolak kan.. klu tolak tu ada wrong kat something where la kan..

masa kenduri tu derang siap buat majlis berendoi lagi.. ada siap buai bagai la.. aku pon sengaja la test kan si kecik aku masuk dalam buai tu.. hoih tak muat okeh.. da panjang anak aku.. aku kan orang utara so adat berendoi ni tak digalakkan sangat.. jadi aku memilih tidak untuk sume 2..

sebagai bukti meh iolss tempekkan gambar anak teruna aku yang da serba panjang tu.. cian plak ibu tengok awak.. tak muat buai.. tapi suka plak awak dalam buai tu yer..

 korang tgk kaki anak aku.. sampai terlipat2.. aku dan encik suami sungguh2 gelakkan rizqin

masa ni aku cakap nak angkat rizqin keluar.. dia buat tak taw.. tak maw bagi aku angkat.. ngamuk2 masa aku angkat taw.. cian dia

okeh la kawan2.. sampai setakat ni je aku rajin nak menaip entri.. aku ni sebenarnya ada cerita pasal sakit rizqin yang mention awal2 tadi.. insyaAllah aku rajin aku update hokeh..

nota chomell: planning besday rizqin... tak mampu buat mewah2 pon.. hanya simple2 sebagai kenangan setahun bersama kami.. maafkan ibu dan ayah yer anak... ibu ayah masih berhutang akikah rizqin.. insyaAllah akan ibu cuba tunaikan yer..

salam sayang selamanya
ibu rizqin ♥♥♥